Hronika

Banjalučanka u pritvoru: Osumnjičena da je koleginici sipala otrov u kafu

Okružni sud u Banjaluci produžio je pritvor za još dva meseca N. N. (57) osumnjičenoj za pokušaj ubistva, pošto je, kako se sumnja, koleginici sa posla T.S. sipala otrov u kafu.

– Po ovom rešenju pritvor prema osumnjičenoj može trajati najduže dva meseca, odnosno do 21. marta- navedeno je u odluci suda. Kako je saopšteno iz banjalučkog suda, pritvor je produžen N.N. zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogla uticati na svedoke, kao i zbog bojazni da će ponoviti ili dovršiti krivično delo. N.N. je bila zaposlena u Obrazovnom zavodu RS-a u Banjjaluci, a iz Okružnog javnog tužilaštva je ranije saopšteno da je od 8. do 21. decembra 2022. godine, sipala u kafu oštećenoj T. S. iz Banje Luke, materiju opasnu po život i zdravlje u namjeri da je ubije.

Oštećena je zajedno sa njom radila u Obrazovnom zavodu u jednom od odjeljenja.

Sve su snimile nadzorne kamere koje su postavljene u prostoriju, nakon što je oštećena posumnjala da se nešto dešava i sve prijavila policiji.

Veštačenjem je utvrđeno da su se u kafi nalazili mravocid, kao i natrijum-hipoklorit, jedan od sastojaka sredstva za čišćenje „domestos“, prenosi Dan.

Categories: Hronika

Leave a Reply