Društvo

NAPITAK ZA SRCE I KRVNE SUDOVE: Za ovaj napitak znaju retki, a uz njegovu pomoć pritisak se snižava trenutno, a holesterol snižava dugoročno…

Čaj od zobi se koristi kod ublažavanja mnogih simptoma i nepravedno je zapostavljen u lečenju. Samo mali broj ljudi zna za sva njegova lekovita svojstva.

Ovo sitno zrno bogato je fitosterolima, supstancama koje čiste krvne sudove i sprečavaju da se holesterol apsorbuje u telu. Zob možete konzumirati u obliku kaše, ali mnogo jednostavniji način je da skuvate čaj.

Ovaj čaj je odličan za jačanje zdravlja srca i krvnih sudova i smanjivanje rizika od infarkta i moždanog udara.

Zob je moćno i blagotvorno sredstvo za jačanje nervnog sistema. Preporučuje se onima koji pate od nesanice, psihičkog zamora, anksioznosti i depresije. Travari ga čak preporučuju i osobama oboljelim od multiple skleroze.

Reguliše rad želuca pa se preporučuje osobama koje imaju osetljive organe za probavu. Takodje, ima svojstva koja pogoduju obolelima od raka debelog creva. Posebno je delotvoran u smanjivanju neželjenih posledica koje se mogu javiti u tokom radio i hemo terapije.

Svi koji pate od povećane količine kolesterola u krvi i krvnog pritiska bi trebali uvrstiti ovaj čaj u svoju ishranu. Ovo nisu sva njegova pozitivna svojstva. Čaj od zoba se preporučuje svima koji pate od ekcema, imaju osjetljivu kožu ili osećaju intenzivan svrab.

PRIPREMA

5 kašika zobi potopite u litru hladne vode i zagrejte polako do ključanja. Ostavite da vrije 5 minuta, a nakon toga da se ohladi.

PRIMJENA

Konzumirajte u toku dana umesto vode.Izvor: krupljani

Categories: Društvo

Leave a Reply