Društvo

AKTUELNO: Božićna proslava u Vraki i Skadru

Sa blagoslovima Njegovog blaženstva arhiepiskopa tiranskog, dračkog i cijele Albanije g. dr Anastasija Janulatosa i Njegovog Visokopreosveštenstva Mitropolita crnogorsko-primorskog g. Joanikija Mićovića, i ove godine okupio se srpski narod, da proslavi jedan od najradosnijih praznika, Badnji dan i Božić u Vraki kod Skadra.U delegaciji Mitropolije crnogorsko-primorske, u proslavi ovog Božića u Vraki i Skadru, po blagoslovu Mitropolita crnogorsko-primorskog g. Joanikija, bili su protojerej mr Predrag Šćepanović, arhijerejski namjesnik podgoričko-danilovgradski i mr Aleksandar Vujović, profesor Bogoslovije Svetog Petra Cetinjskog i urednik Katihetskog programa Radio Svetigore i g. Slobodan Pavlović iz Podgorice.
U petak 6. januara 2023. godine, na Badnji dan, badnjake je u porti hrama Presvete Trojice osveštao i naložio sveštenik Ivan Popović, klirik Albanske pravoslavne crkve, uz prisustvo predstavnika Srba i Crnogoraca u Republici Albaniji, i vjernog naroda koji se okupio u porti hrama Presvete Trojice u Vraki. Badnjake su posle osveštavanja naložili i predsjednik Udruženja “Morača-Rozafa” g. Pavle Brajović i potpredsjednik Društva Sveti Jovan Vladimir iz Skadra g. Viktor Miščenko.Svečanom osveštavanju badnjaka pored hrama Presvete Trojice u Vraki, prisustvovao je i Njegova Ekselencija Ambasador Republike Srbije u Tirani dr Slobodan Vukčević sa saradnicima.
Na praznik Roždestva Gospoda Isusa Hrista, u subotu 7. januara 2023. godine u hramu Presvete Trojice u Vraki, svetu božićnu liturgiju saborno su služili sveštenici Srpske i Albanske pravoslavne crkve, protojerej mr Predrag Šćepanović i prezviter Ivan Popović. In4S

Categories: Društvo

Leave a Reply