Hronika

KIM: Još jedan napad na Srbe, Stefan Tomić pretučen u Klokotu nakon Božićne liturgij

Još jedan napad na Srbe, Stefan Tomić pretučen u Klokotu nakon Božićne liturgije. Još jedan srpski mladić Stefan Tomić (18) iz Klokota noćas je na Božić pretučen od grupa Albanaca dok se sa bratom vraćao sa ponoćne Božićne liturgije kojoj je prisustvovao u Crkvi Svetog Petra i Pavla.

Kako je saopštila Kancelarija za KiM, incident se dogodio noćas u 2.30 sati.

„Nakon službe u crkvi, mladić je krenuo kod tetke, kada ga je na putu napala grupa Albanaca, od kojih je neke prepoznao kao obezbeđenje lokalnog restorana. Stefan je zadobio povrede oka, ruke, abdomena i nogu, a lekarsku pomoć je potražio u zdravstvenoj ustanovi u Vitini“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, sa porodicom Tomić razgovarao je i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković koji im je preneo podršku države Srbije koja će biti tu da im pomogne.

Čitav slučaj porodica je prijavila policiji koja je do ranih jutarnjih sati ispitivala Stefana o napadu.

„I ovaj mučki napad na srpsko dete na Kosovu i Metohiji pokazuje antisrpsku histeriju koja vlada na Kosovu i Metohiji i koliko su Srbi, posebno južno od Ibra ugroženi. Zato se postavlja pitanje šta međunarodna zajednica čini da spreči ovakve napade na Srbe i poveća bezbednost Srba, što je njihova primarna dužnost i obaveza“, poručuju iz Kancelarije za KiM

Princ Filip: Srbi na Kosovu su nezaštićeni. Princ Filip Karađorđević poručio je međunarodnoj javnosti, nakon ranjavanja dvojice srpskih dečaka, da su Srbi na Kosovu nezaštićeni.

Karađorđević je na Tviteru istakao da se na fotografiji ranjenog jedanaestogodišnjeg dečaka Stefana Stojanovića iz Gotovuše može videti u kakvom položaju su Srbi.“Sve što treba da znate o položaju Srpskog naroda u enklavama na Kosovu vidi se na ovom snimku i fotografiji. Na srpskog dečaka od 11 godina pucao je pripadnik tzv. ‘Kosovskih bezbednosnih snaga’. Srbi na Kosovu su nezaštićeni“, poručio je Karađorđević.

Categories: Hronika

Leave a Reply