Društvo

I TO SE DOGADJA: Krenuli na doček Nove godine, ali je neće dočekati zbog vremenskih zona

Putnici na letu iz Los Anđelesa za Sidnej uživali su u idiličnom, iako kratkom i neočekivanom odmoru na Pacifiku, na ostrvu Pago Paga na američkoj Samoi nakon prinudnog sletanja zbog bojazni od potencijalnog mehaničkog problema na jednom motoru aviona, ali su se susreli sa neočekivanim fenomenom zbog vremenskih zona, objavio je danas Gardijan.

Kako se navodi, meštani su odveli putnike u obilazak ostrva i poslužili pivo na napuštenoj plaži, sve je izgledalo idilično, ali zbog neobičnosti vremenskih zona, spasilački avion koji je poslat da ih odveze u Sidnej preskače ponoć kada se dočekuje Nova godina, leteći od jutra Nove godine do jutra Nove godine, bez ponoći za proslavu između.Spasilački avion trebalo je da poleti iz Pago Paga u 3.00 sata ujutro 31. decembra po lokalnom vremenu i da stigne u Sidnej u 7.15 sati 1. januara.
Pojedini putnici su se žalili na vreme koje je bilo potrebno za slanje zamenskog aviona jer su propustili da provedu novogodišnju noć u Sidneju. Izvor: Agencije i portali

Categories: Društvo

Leave a Reply