Društvo

Iz Kragujevca poslata podrška Srbima na barikadama na Kosovu i Metohiji

U Kragujevcu je održan skup podrške Srbima na Kosovu i Metohiji u organizaciji zavičajnog udruženja „Ibarski Kolašin“ iz Kragujevca, na kome je poručeno da treba hitno osloboditi uhapšene Srbe na KiM i poštovati sve do sada postignute sporazume u dijalogu Beograda i Prištine.

Skupu u Pešačkoj zoni u centru Kragujevca prisutovao je veliki broj građana, u želji da pošalju podršku Srbima na Kosovu i Metohiji koji su danima na barikadama.Okupljenim građanima su se obratili predstavnici više zavičajnih udruženja, a glavna poruka na skupu je da se poštuju svi potpisani sporazumi, kao i da Vlada Srbije napravi plan povratka na Kosovo i Metohiju privremeno raseljenih Srba. Prema rečima predsednika zavičajnog udruženja Ibarski Kolašin u Kragujevcu, Radivoja Biševca više hiljada ljudi se okupilo u Kragujevcu da pruži podršku srpskom življu na Kosovu i Metohiji.

„Moramo da im pružimo podršku i da budemo uz njih. Da se nađe kompromis između Prištine i Beograda da se više ne maltretira naš narod na Kosmetu. U Srbiji postoji dosta udruženja sa Kosova i Metohije i nadam se da ovaj naš današnji skup neće biti jedini i da će građani širom Srbije ustati da pruže podršku“, rekao je Biševac.

Prisutnima se na skupu obratio i Rašo Rojević predsednik udruženja Kosovsko Mitrovačkog okruga iz Beograda i generalni sekretar Pokreta za Kosovo i Metohiju, koji je izrazio zadovoljstvo što se okupio veliki broj ljudi.

„Drago mi je što smo se okupili u ovolikom broju danas da svi zajedno iskažemo nezadovoljstvo zbog kršenja međunarodnog prava i otimanja Kosova i Metohije i da iskažemo podršsku našoj braći i sestrama na severu Kosova i Metohije koji već 18 dana na iznuđenim barikadama zbog hapšenja, odnosno kidnapovanja, Miljana Adžića, Dejana Pantića i Slađana Trajkovića, jer način na koji je to uradila kosovska policija podseća na kidnapovanje terorističke organizacije OVK koji su kidnapovali Srbe da se ne zna ni danas gde su njihova tela“, istakao je Rojević.

Kako je rekao, zato su se danas Srbi na Kosovu i Metohiji složno i nepokolebljivo kao nikada do sada samoorganizovali u odbrani svoje egzstencije i svojih porodica kao i garantovanih ljudskih prava.

„Sa zahtevom da se odmah oslobode uhapšeni Srbi kao i da se povuku pripradnici kosovske policije sa severa Kosova“, poručeno je na skupu podrške, prenosi Sputnik.

Categories: Društvo

Leave a Reply