Društvo

VLASOTINCE: Predsednik opštine Vlasotince s meštanima Dadinca na barikadama

Predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović posetio je u popodnevnim časovima meštane Dadinca, koji na barikadama protestuju protiv gradnje još jedne mini hidroelektrane na Rupskoj reci, pored dve postojeće. -Došao sam pre svega kao čovek,

“Problem koji imate je i moj problem. Ja sa vama saosećam svu ovu borbu, molbu, patnju… Rupska reka, mi je zovemo Kozaračka, ja živim u Orašju i delimo istu muku. Ja tu nisam odrastao s obzirom na to da sam Crnobarac, ali moja deca jesu. Došli smo u situaciju kada mora zaista mudro i pametno da se odradi”, započeo je Petrović obraćanje meštanima.

On je rekao da ne zna zašto je odlagano davanje dokumentacije članovima Opštinskog veća, ali da je ona dostavljena i da će većnicima biti produžen rok kako bi mogli da izvrše nadzor i spreme izveštaj jer je dokumentacija obimna i složena.

“To je jedini način na koji Opštinsko veće, u ovom slučaju, može da postupa. Predsednik opštine nema te nadležnosti. Ne zavisi uvek sve od moje volje i želje, nego od onog što piše. Ovde je bitno sada da se ovo pravim aktom odbrani na valjan način. Ne mogu da optužim nikog, ali onog trenutka kad imam argumente i dokaze ja ću vam to reći i javno. Problem je što je to rešenje pravosnažno. Postoje načini kako se ono poništava i tu ne smemo da pogrešimo. Ja sam računao, zbog one odluke koju smo doneli na skupštini o zabrani gradnje mhe, da smo tu priču završili. Zamka je bila u tome što je investitor podneo zahtev pre donošenja odluke. Kažu, odluka ne važi. Da li je tako, videćemo kroz sve ove provere. Jer moj cilj je bio da tom odlukom zaštitimo Rupsku reku”, rekao je predsednik vlasotinačke opštine.

Categories: Društvo

Leave a Reply