Društvo

Patrijarh Porfirije uputio božićnu čestitku papi Franji i crkvenim zvaničnicima

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije uputio je božićnu čestitku zvaničnicima pravoslavnih crkava, papi Franji, nadbiskupu beogradskom Ladislavu Nemetu, i vjernicima i zvaničnicima Rimokatoličke crkve u Sloveniji, Hrvatskoj i drugim zemljama.

„Neka radost predstojećeg praznika ispuni duše i srca svih hrišćana kako bismo svi slavili ime Božje u vjekove vjekova“, naveo je u čestitki patrijarh Porfirije, saopštila je SPC.

On je uputio božićnu čestitku zvaničnicima pravoslavnih crkava – carigradskom patrijarhu Vartolomeju, aleksandrijskom i sve Afrike Teodoru i antiohijskom i sveg Istoka Jovanu, dodala je SPC.

Božićnu čestitku patrijarh Porfirije uputio je i rumunskom crkvenom zvaničniku Danilu i bugarskom Neofitu, kiparskom i Nove Justinijane Georgiju, atinskom i sve Jelade Jeronimu i tiranskom i sve Albanije Anastasiju.

Uputio je čestitku i arhiepiskopu kenterberijskom Justinu Velbiju, apostolskom nunciju u Srbiji, nadbiskupu Santa Gangemiju, biskupu sremskom Đuri Gašparoviću, biskupu koadjutoru sremskom Fabijanu Svalini i biskupu Reformatske hrišćanske crkve u Srbiji Beli Halasu.

Božić je čestitao i biskupu Slovačke vangelističke crkve a.v. Jaroslavu Javorniku i superintendantu Evangeličke Hrišćanske Crkve a.v. Gaboru Dolinskom.

Patrijarh Porfirije, koji je i administrator Eparhije zagrebačko-ljubljanske, uputio je srdačne čestitke vernicima Rimokatoličke crkve u Sloveniji i Hrvatskoj i nadbiskupu zagrebačkom Josipu kardinalu Bozaniću.

Božićnu čestitku patrijarh je uputio i predsedniku Hrvatske biskupske konferencije nadbiskupu zadarskom Želimiru Puljiću i članovima Hrvatske biskupske konferencije.

Patrijarh SPC Božić je čestitao i predsednicima, predsednicima parlamenata, premijerima i ministrima nadležnim za saradnju sa crkvama i vjerskim zajednicama u Sloveniji i Hrvatskoj. SPC

Categories: Društvo

Leave a Reply