Hronika

AKTUELNO: Razbijeni izlozi četiri srpska lokala u Bošnjačkoj mahali na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da su izlozi četiri srpska lokala u etnički mešovitom naselju Bošnjačka mahala, u severnom delu Кosovske Mitrovice, razbijeni sinoć u kako je naveo, „podmuklom napadu ekstremista, i takoreći pred očima međunarodnog prisustva“.

Petković ističe da je sada jasno sa kojom namerom i razlogom je kosovska policija s dugim cevima poslata u mešovite srpske sredine na Кosovu.

„Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma obeležava se širom sveta u znak sećanja na tragediju koja je otpočela upravo lomljenjem izloga, i ovo je nedvosmislena potvrda da je Кurtijeva ideologija i praksa najogoljeniji fašizam. Iskustvo nas uči da nasilje nad zajednicama i narodima počinje upravo napadima na njihovu imovinu“, naveo je on u saopštenju dostavljenom medijima.

Dodao je da je neophodno da UNMIК i КFOR hitno stanu u zaštitu Srba i njihove imovine.

„Кurtijevi ekstremisti Srbima ne dozvoljavaju čak ni da u miru proslave Svetog Nikolu i svakoga dana on i njegovi nasilnici u policijskim uniformama udaljavaju nas od mirnog rešenja situacije na severu pokrajine. Кurti se očigledno nada da će stvaranjem atmosfere straha i neizvesnosti obeshrabriti Srbe na severu Кosova i Metohije i da će otupeti njihovu rešenost da istraju u pravednoj borbi za svoja prava, ali srpski narod je izdržao i gore zulume i pobeđivao je i veće nasilnike od njega, pa će tako pobediti i ovoga puta“, zaključio je direktor Kancelarije za KiM.(Foto Kancelarija za KiM)

Categories: Hronika

Leave a Reply