Društvo

Protest zbog pregradjivanja Rupske reke za mini hifrolektranu

Mašine i radnici stigli su jutros na obalu Rupske reke u selu Dadince kod Vlasotinca s namerom da počnu izgradnju treće mini hidroelektrane.

Građani i grupa “Bitka za Vlasinu“ pozivaju sve ljude dobre volje da im pomognu da spreče pocetak radova Meštani koji su na licu mesta kažu da ne mogu sami i zato im je potrebna pomoć.  

Tako se ispostavilo da i posle jučerašnja izjava predsednika opštine Vlasotince, Bratislava Petrovića, na sastanku s predsednikom Odbora za zaštitu životne sredine Skupštine Srbije, Aleksandrom Jovanovićem Čutom, o proveri uslova i dozvola izdatih investitoru „Water Green Energy“ doo Kumarevo ni on, ni opštinska uprava nemaju uticaja na ovu situaciju.  

U svakom slučaju, pomoć u sprečavanju konačnog ubijanja Rupske reke u ovom trenutku je najpotrebnija onima koji žive pored nje. U Vlasotincu su juče održani veliki protesti protiv početka izgradnje treće mini hidroelektrane na reci Rupki u selu Dadince. Kopredsednik stranke Zajedno Aleksandar Jovanović Ćuta upozorio je danas investitora i nadležne u opštini Vlasotince koji su protivzakonito izdali građevinsku dozvolu za guranje Rupske reke u cev da se ne igraju sa vatrom, jer će im se dogoditi isto što investitirima na Staroj planini, saopštila je ta partija. Izvor-foto: Agencije i portali.

Categories: Društvo

Leave a Reply