Društvo

LESKOVAC: Dan osoba sa invaliditetom

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom je samo jedan dan u kalendaru, ali Leskovac kao grad se trudi da kontinuirano sprovodi akcije kako bi se invalidima olakšao život savladavanjem barijera kroz izgradnju pristupnih rampi, kazao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

On je istakao da grad izdvaja za oblast socijalne zaštite preko 250 miliona dinara i da će ta suma za narednu godinu znatno biti povećana na preko 270 miliona dinara, a znatan deo će se usmeriti na organizacije koje okupljaju invalidna lica.

Predsednica Udruženja distrofičara Dragana Petrović pohvalila je zalaganje grada Leskovca koji artikuliše sve potrebe invalida i posebno činjenicu da su vrata kabineta gradonačelnika, ali i svih institucija širom otvorena za ove osobe.

Ministar Nikola Selaković istakao je da je grad Leskovac lider u pogledu zaštite invalida i unapređenja njihovog položaja. On je ujedno obećao i svesrdnu podršku resornog ministarstva.

Ovom prijemu osim udruženja koja okupljaju osobe sa invaliditetom bili su prisutni i predstavnici mnogih gradskih i republičkih institucija.

Categories: Društvo

Leave a Reply