Društvo

Gavrilo Milosavljević uhapšen na KiM zbog navodnog „ratnog zločina“

Kancelarija za KiM saopštila je da je tokom jučerašnjeg dana u opštini Istok uhapšen Gavrilo Milosavljević (63) kada je išao da prijavi uzurpiranu imovinu, a priveden je pod sumnjom za navodno učešće u ratnom zločinu.

Iz Kancelarije navode da je reč o penzioneru, koji kao raseljeno lice živi u okolini Beograda i koji je više puta do sada bez problema odlazio na prostor Kosova i Metohije.

Odmah po saznanju o njegovom hapšenju, Kancelarija za Kosovo i Metohiju je angažovala advokata koji je će danas u pritvoru u Prištini posetiti Gavrila i pružiti mu punu pravnu zaštitu. “Ovim hapšenjem potvrđena je praksa da se protiv Srba na Kosovu i Metohiji aktiviraju sudski procesi, tajne i lažne optužnice, onog trenutka kada pokušaju da ostvare svoja prava na KiM i zaštite svoju imovinu koja je uzurpirana od strane Albanaca. Na ovaj način, Srbi se institucionalno, planski i sistematski odvraćaju od zaštite svojih prava i povratka na svoja vekovna ognjišta, zbog čega je i stopa povratka na KiM najmanja u jednom postkonfliktnom području“, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Categories: Društvo

Leave a Reply