Društvo

AKTUELNO: Sednica Sinoda SPC održana u Dalju

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije predsedavao je sednicama Svetog arhijerejskog sinoda i Patrijaršijskog upravnog odbora koje su danas održane u Patrijaršijskom dvoru u Dalju, letnoj rezidenciji srpskih patrijaraha.

Na sednicama su razmatrana važna tekuća pitanja iz života Srpske pravoslavne crkve, saopštila je Eparhija osječkopoljska i baranjska, prenosi RTRS.

Patrijarha Porfirija i članove Svetog arhijerejskog sinoda, u Dalju je dočekao episkop osječkopoljski i baranjski Heruvim.

Sednicama su prisustvovali mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, episkop sremski Vasilije, bački Irinej i zvorničko-tuzlanski Fotije, zajedno sa glavnim sekretarom Svetog arhijerejskog sinoda arhimandritom Nektarijem i direktorom Patrijaršijske upravne kancelarije arhimandritom Danilom.

Patrijarh i članovi Svetog arhijerejskog sinoda posetili su zatim rodnu kuću znamenitog srpskog naučnika Milutina Milankovića i Saborni hram Svetog velikomučenika Dimitrija u Dalju, u pratnji vladike Heruvima, doktora Vojislava Stanimirovića i načelnika opštine Erdut Jugoslava Vesića. SPC

Categories: Društvo

Leave a Reply