Društvo

Kancelarija za KiM: Zastave Albanije u Klokotu provociraju i zastrašuju Srbe

„Isticanje crveno-crnih zastava u Klokotu, uoči obeležavanja Dana zastave Albanije, još jedan je pokušaj zastrašivanja srpskog naroda u tom delu naše južne pokrajine“, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

„Zastave Albanije nemaju šta da traže pokraj srpskih kuća u Kosovskom Pomoravlju i Crkve Svetog Petra i Pavla i zato se ovo neumesno `dekorisanje` ne može protumačiti drugačije nego kao provokacija i još jedan korak ka stvaranju `Velike Albanije`“, ističe se u saopštenju dostavljenom medijima.

Napominje se da Albanci imaju pravo da proslavljaju svoje praznike, ali je neumesno kada to čine u sredinama koje naseljavaju Srbi, kojima se prekidaju slave, venčanja i druga slavlja.

„Podsećamo da je Crkva Svetog Petra i Pavla prošle godine obijena i opljačkana na zadušnice, čime je Srbima jasno poručeno da im je uskraćeno čak i pravo da, u skladu sa hrišćanskim običajima, oplakuju svoje mrtve“, stoji su saopštenju.

Iz Kancelarije za KiM pozivaju Albance na Kosovu i Metohiji da Dan zastave Albanije „ne koriste za produbljivanje međuetničkog jaza, te zastrašivanje i provociranje Srba“.(Foto Kancelarija za KiM)

Categories: Društvo

Leave a Reply