Obrazovanje

LESKOVAC: Održano  regionalno takmičenje srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama – POSLOVNI IZAZOV

U Leskovcu je održano  regionalno takmičenje srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama – POSLOVNI IZAZOV u cilju njihovog podsticanja da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi unapredili svoj preduzetnički duh i povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje.Više od 100 učenika iz 28 srednjih škola koje sprovode programe Dostignuća mladih u Srbiji iz Jugoistočne Srbije iz Leskovca, Aleksinca, Babušnice, Bojnika, Bujanovca, Doljevca, Kuršumlije, Medveđe, Niša, Pirota, Prokuplja, Svrljiga, Vlasotinca, Vranja i Žitorađe kojima će biti postavljen „izazov” odnosno zadatak koji predstavlja realan poslovni problem.

Uz pomoć biznis mentora, timovi osmišljavaju  rešenje problema i kreiraju  biznis plan i prezentaciju koje će na kraju dana predstaviti članovima žirija i publici. Zadati poslovni problem ekipe sastavljene od članova iz različitih škola rešavaju timski, što predstavlja i suštinu takmičenja.“Poslovni izazov” je 2018.godine pokrenut sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi unapredili svoj preduzetnički duh i povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje. U toku školske godine na šest regionalnih Poslovnih izazova (u Čačku, Leskovcu, Zaječaru, Kragujevcu, Novom Sadu i Beogradu) učestvuje više od 600 učenika iz 90 opština u Srbiji u kojima se sprovode programi Dostignuća mladih iz oblasti preduzetničkog obrazovanja i finansijske pismenosti.

Članovi tri prvoplasirana tima obezbediće sebi mesto u Nacionalnom finalu u februaru 2023. godine u Beogradu, a pobednici na nacionalnom nivou će učestvovati na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.Takmičenje realizuje organizacija Dostignuća mladih u Srbiji a finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), NCR Fondacija, UniCredit banka i Univerzitet Metropolitan. 

Categories: Obrazovanje

Leave a Reply