Društvo

LESKOVAC: Za kreiranje budžeta za 2023. godinu, podneto 67 predloga

U okviru javnog poziva, namenjenog građanima i udruženjima, da ucestvuju u kreiranju budžeta za 2023. godinu, podneto je ukupno 67 predloga, koji za cilj imaju poboljšanje kvaliteta života u lokalnim zajednicama. U narednom periodu, za prikupljene predloge, će biti sprovedeno i javno anketiranje, istaknuto je danas na otvorenom sastanku predstavnika nadležnih organa grada sa zainteresovanim delom javnosti.

Kada je u pitanju učešće građana i organizacija u kreiranju budžeta za 2023. godinu, među predloženim projektima je i predlog Udruženja „Tim 42“, a koji se tiče nabavke automatske merne stanice za merenje kvaliteta vazduha. Ana Pecarski, predstavnica udruženja, ocenila je ovo kao dobru investiciju, koja će doprineti boljem kvalitetu vazduha u Leskovcu.

Nedostatak vrtića u Mesnoj zajednici „Moša Pijade“, neadekvatni uslovi boravka u Školi za osnovno i srednje obrazovanje „11. oktobar“, kao i uređenje prostora iza autobuskog stajališta kod zgrade Tri šešira, pojedine su zamerke Bratislava Stamenkovića, ispred Udruženja građana „I ja se pitam“.

Tema, koja se našla na današnjem sastanku, potpuno nezavisna od nacrta budžeta, je i izgradnja gradskog stadiona, čiji se završetak privodi kraju.

Podsećanja radi, javni poziv, koji se ticao učešća građana i organizacija u kreiranju nacrta budžeta za 2023. godinu, bio je otvoren do 15. oktobra. Do sada je prikupljeno ukupno 67 predloga, koji za cilj imaju unapređenje kvaliteta života u mesnim zajednicama. Neke od podnetih ideja, naveo je gradonacelnik Goran Cvetanović.

Na otvorenom sastanku predstavnika nadležnih organa grada sa jednim delom javnosti, predstavljen je i Građanski vodič kroz nacrt odluke o budžetu grada za 2023. godinu. To su učinili Marija Milosavljević, šefica Odeljenja za finansije i Novica Nikolić, direktor Javnog preduzeća „Urbanizam i izgradnja“, koji je ovom prilikom govorio o investicionom delu budžeta.

U 2023. godini, grad Leskovac će raspolagati sredstvima, u visini od skoro 5 milijardi dinara.

Categories: Društvo

Leave a Reply