Sport

LESKOVAC: Osnovan novi Rukometni klub „Vukovi 22“

Na inicijativu dvadesetak mladih sportista iz Leskovca, osnovan je novi Rukometni klub „Vukovi 22“, koji je svoju priču već započeo na takmičarskom nivou, u Drugoj ligi Istok, u okviru koje će se, u drugom kolu, susresti sa ekipom „Mladosti“ iz Niša, najavljeno je na konferenciji za novinare.

Cilj novoosnovanog Rukometnog kluba „Vukovi 22“ je da privuče što veći broj mladih leskovačkih sportista, zainteresovanih da se oprobaju u ovom sportu, a otvaranje škole rukometa od sledeće godine je, takođe, deo ovog primarnog zadatka.

U ovom trenutku, Vukovi igraju u Drugoj ligi Istok, u grupi B, i iza sebe već imaju jednu zabeleženu pobedu. Prema rečima glavnog trenera, Ljubomira Dunđerovića,  za sada im je prioritet ostvarivanje odličnih rezultata na ovom takmičenju, a potom i ulazak u viši rang.

Govoreći o tome, kako je ova sportska priča nastala, Nemanja Dimitrijević, predsednik Upravnog odbora kluba, istakao je da je za to zaslužan isključivo entuzijazam dvadesetorice mladića, koji su bili spremni da sopstvenim finansijskim sredstvima podrže ovaj klub.

Iako bi pomoć lokalne samouprave grada Leskovca, bila dobrodošla, za sada je, kako ističe Dimitrijević, ne očekuju.

Utakmica drugog kola Druge lige Istok, na programu je u subotu, 15. oktobra, sa početkom u 20 sati, u Sportskoj hali Partizan, kada će „Vukovi 22“ dočekati ekipu „Mladosti“ iz Niša.

Categories: Sport

Leave a Reply