Sport

LESKOVAC: Održan prvi turnir u ženskom malom fudbalu

U sportskoj hali Partizan održan je prvi turnir u ženskom malom fudbalu, na kojem su se nadmetale četiri fudbalske ekipe: „Lavice“ iz Leskovca, „Vučice“ iz Vučja, „Dinamo“ iz Vranja i „Preševo“ Preševa. Kao najbolji, pokazao se upravo ženski tim iz Preševa. 

Prisutne u hali Partizan, je pozdravila Ana Stojanović, trener Ženskog gradskog fudbalskog kluba “Lavice” iz Leskovca i ona je ovom prilikom govorila o značaju podrške, koju im lokalna samouprava pruža. već dugi niz godina. Ovu sportsku manifestaciju, prvi turnir u ženskom malom fudbalu, koja se, ove godine, organizuje povodom 11. oktobra, Dana grada Leskovca, otvorio je Aleksandar Pejčić, član Gradskog veća, zadužen za oblast sporta. Naglasivši da je cilj ovog turnira zapravo promocija ženskog fudbala, Pejčić je rekao da je potrebno srušiti predrasude o fudbalu, kao isključivo muškoj igri.

Prvom čoveku grada Leskovca, Goranu Cvetanoviću, koji je, sa saradnicima, prisustvovao otvaranju prvog turnira u ženskom malom fudbalu, ovom prilikom uručen mu je dres od strane Ženskog gradskog fudbalskog kluba “Lavice”.

Categories: Sport

Leave a Reply