Društvo

VLASOTINCE: Obeležen Dan opštine

Na svečanoj sednici organizovanoj povodom 10. oktobra, Dana opštine Vlasotince, odnosno Dana oslobođenja Vlasotinca u Drugom svetskom ratu, predsednik ove lokalne samouprave Bratislav Petrović, najavio je novi pogon kompanije Gruner koji će u Vlasotincu krajem oktobra, prema najavi iz kabineta, svečano otvoriti predsednik republike Aleksandar Vučić

-Putevi, ulice, mostovi, škole, ustanove kulture, zdravstvene ustanove i objekti vodosnabdevanja samo su neki od objekata koji su ulepšali izgled vlasotinačke opštine i ljudima olakšali svakodnevicu. I u narednom periodu nastavićemo sa ulaganjima u oblasti komunalne infrastrukture, a najvažnije od njih je rekonstrukcija fabrike vode. To je posao koji radimo iz puno faza, ali je važno da smo ga započeli. Dakle, posvećenost koju smo do sada pokazali u uređenju našeg mesta, ostaje. To je naša obaveza, ali pre svega naše opredeljenje – rekao je predsednik opštine Bratislav Petrović. U desetominutnom filmu prikazana je retrospektiva onoga što je urađeno između dva oktobra u vlasotinačkoj opštini.

Oktobarska priznanja u vidu „Diplome 10.oktobar“ dobili su Milivoje Đorđević, direktor Tehničke škole, Slaviša Šušulić, profesor u OŠ „Siniša Janić“ i predsednik Moto kluba Dalmacija iz Splita Željan Rakela. Oktobarsko priznanje u vidu „Pohvale 10.oktobar“ pripalo je SRC Vlasina i MZ Batulovce.
Potpukovnik Zoran Stojanović, u ime Regionalnog centra Ministarstva odbrane Niš uručio je zahvalnicu opštini Vlasotince i predsendiku opštine Bratilavu Petroviću za dosadašnju saradnju.
Na svečanoj sednici nastupila je u vokalna grupa Libero. Večeras, u sali bioskopa Kulturnog centra, koncert će održati Gradski orkestar Vlasotinca.

Categories: Društvo

Leave a Reply