Društvo

I TOGA IMA: Goranu Bregoviću sude zbog zauzimanja četiri kvadrata tuđeg zemljišta?!

Poznati kompozitor na suđenju izjavio da ne priznaje krivicu i izvršenje krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret Na licu mjesta nije bilo nikakve gradnje, samo je popravljen zid koji je bio na tom mjestu i kada sam kupio plac i vrata, koja su popravljena, takođe su bila na zidu, jer je to bio jedini način da se uđe u baštu. Jedino što sam vrata malo pomjerio i stavio jedan stepenik, a ne dva, izjavio je na glavnom pretresu održanom u petak, 30. septembra, u kotorskom Osnovnom sudu, kompozitor i tekstopisac Goran Bregović koji se optužnim predlogom Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) Kotor tereti za krivično djelo građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje i krivično djelo protivpravno zauzimanje zemljišta.

Frontmen „Orkestra za svadbe i sahrane“ i član i gitarista poznate jugoslovenske rok grupe „Bijelo dugme“, pojavio se u sudnici ležerno obučen, u farmerkama i sa tamnim naočarima.

Optužnim predlogom ODT-a od 22. 9 2021. poznati muzičar se tereti što je u prvoj polovini 2018. u Perastu, protivpravno zauzeo tuđe zemljište i to dio kat. parcele 110 u površini od četiri metra kvadratna koja predstavlja javno dobro – puteve, na kojoj Opština Kotor ima pravo korišćenja u obimu 1/1, a na način što je na dijelu iste izgradio dio pomoćnog objekta koji ima površinu 13 metara kubnih, što je konstatovano zapisnikom o inspekcijskom pregledu od 9.2. 2018. godine, a u LN 101 KO Perast i upisana zabilješka zauzeća tuđeg zemljišta.Izvor-foto: Agencije i portali, dan, B.Markovic

Categories: Društvo

Leave a Reply