Društvo

IN MEMORIAM: Zoran Ljubisavljević (1959-2022)

U noći između petka i subote u surduličkoj bolnici, nakon kraće i teške bolesti preminuo je nekadašnji predsednik opštine Vladičin Han Zoran Ljubisavljević

Ljubisavljević je rođen 1959. godine u Vladičinom Hanu, gde je završio osnovnu i srednju školu, da bi kasnije diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Skoplju 1977. godine.

Karijeru je započeo u preduzeću Erozija, 1979. godine gde je obavljao i funkciju generalnog direktora, kasnije prelazi u Balkan brik, gde je imenovan za generalnog direktora, gde je radio do 1987, kada prelazi u Slobodnu zonu u Vladičinom Hanu.

Za predsednika izvršnog odbora Skupštine opštine Vladičin Han izabran je 1992. godine. Iste godine izabran je na parlamentarnim izbprima za narodnog poslanika ispred stranke Socijalistička partija Srbije. Ljubisavljević je bio istaknuti član SPS, narodni poslanik u nekoliko saziva Skupštine Srbije, predsednik opštine i dugogodišnji director IGM ‘’Balkan brik’’. Vest o smrti Zorana Ljubisavljevića u Vladičinom Hanu je dočekana sa nevericom i tugom. Datum i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

Categories: Društvo

Leave a Reply