Obrazovanje

Medicinska škola u Leskovcu obeležila  64 godine uspešnog rada i postojanja

Medicinska škola u Leskovcu obeležila je danas 64 godine uspešnog rada i postojanja prigodnim programom i dodelom zahvalnica i nagrada profesorima pod čijim su mentorstvom učenici osvajali republičke nagrade.
Po rečima direktorke ove obrazovne ustanove za koju se svake godine traži mesto više za upis, Medicinska škola raste i razvija se. Uspesi učenika se nižu, a posebno smo ponosni na prethodnu berićetnu školsku 2021/2022 godinu u kojoj je osvojeno čak devet republičkih nagrada. Nijedan uspeh ne bi bio moguć bez dobrih uslova za rad, bez velikih ulaganja lokalne samouprave grada Leskovca i podrške gradonačelnika Cvetanovića zahvaljujući kojem smo smo dobili novi sportski teren.

Ovom je prilikom gradonačelniku Leskovca Goranu Cvetanoviću dodeljena zahvalnica za izgradnju sportskog terena u Medicinskoj školi i za poboljšanje uslova rada u ustanovi koju je primila njegova pomoćnica i profeorka Medicinske škole Aleksandra Miljković.

Krajem prošle godine u ovoj školi je rekonstruisan sportski teren na površini od oko 1000m2, za šta je izdvojeno oko 3,5 miliona dinara zajedničkih sredstava Ministarstva omladine i sporta i Grada Leskovca. I ne samo ova škola, još 12 škola je u proteklim godinama dobilo svoje sportske terene, a 19 rekonstruisalo toalete i podiglo sanitarno-higijenske uslove boravka u školi na viši nivo. Za to je grad Leskovac izdvojio oko 52 miliona dinara, a čak 255 miliona dinara izdvojeno je za rekonstrukciju fasada i podizanje energetske efikasnosti.
Prema nacrtu budžeta za narednu 2023. godinu predviđaju se veća izdvajanja za oblast obrazovanja.
Zahvalnice za doprinos radu i nagrade su uručene profesorima Medicinske škole čiji su učenici ostvatrili neko od prva tri mesta na republičkim takmičenjima.
Za dan Medicinske škole su učenici izveli priredbu koju su pripremali u čast dana ove obrazovne ustanove.

Categories: Obrazovanje

Leave a Reply