Obrazovanje

Srpski srednjoškolci šampioni sveta u košarci

Srpski srednjoškolci osvojili su titulu šampiona sveta u košarci na Svetskom prvenstvu u Beogradu, nakon što su u finalu savladali Tursku 97:90 (28:18, 12:23, 32:24, 25:25)

Šampionat sveta u Beogradu organizovao je Savez za školski sport, u partnerstvu sa Ministarstvom omladine i sporta, Sekretarijatom za sport i omladinu Beograda i Svetskom školskom sportskom federacijom (ISF).

U ženskoj konkurenciji Srbija je osvojila šesto mesto

„Beograd je svet, to se već odavno zna, svi vole da dođu u glavni grad Srbije, a najviše sportisti. I ovaj put bili smo sjajni domaćini, stečeno je mnogo novih prijateljstava. Neki novi klinci videli su odlične hale u Beogradu i videli evropski grad, koji je prelep i u koji će se sigurno vraćati. Bravo za momke, potvrdili su da je budućnost pred njima, ali pohvala i za devojke, koje su nas isto predstavljale na sjajan način”, izjavio je predsednik Saveza za školski sport Željko Tanasković, prenosi Tanjug.

Idemo dalje, Srbija je zemlja sporta a i ovom prilikom moram da istaknem zahvalnost predsedniku Vučiću, Vladi Srbije i Gradu Beogradu, koji se i te kako bore da našem sportu na svim nivoima bude sjajno, dodao je on.

„A svi mi, od sportista, do trenera i sportskih funkcionera smo tu da koristimo podršku i Srbiju predstavljamo na razne dobre načine, kako na takmičenjima kod kuće, tako i u svetu”, istakao je Tanasković.

Categories: Obrazovanje

Leave a Reply