Društvo

DRUGI PIŠU: Ruski hakeri objavili podatke 1.500 ukrajinskih obaveštajaca

Ruska hakerska grupa RaHDIt („Zli ruski hakeri“) učinila je javno dostupnim informacije o više od 1,5 hiljade zaposlenih u Spoljnoj obaveštajnoj službi Ukrajine. Podaci su objavljeni na sajtu „Nemezida“

Relevantnost informacija potvrdio je izvor Sputnjika u pravosudnim organima. Između ostalog su objavljeni podaci predstavnika obaveštajnih službi koji rade pod okriljem ambasada u više od 20 zemalja.

Na spisku su i zemlje koje aktivno podržavaju Ukrajinu u suprotstavljanju Rusiji (SAD, Francuska, Italija, Nemačka, Poljska), kao i države sa uzdržanijom pozicijom, uključujući Azerbejdžan, Argentinu, Mađarsku, Grčku, Irak, Južnu Afriku, Tadžikistan i druge.

Pored toga, objavljeni su i podaci ukrajinskih obaveštajaca koji rade u misijama UN, Evropske unije i NATO-a i više od 40 mesta na kojima su bazirane jedinice Spoljne obaveštajne službe Ukrajine, uključujući i jednu tajnu obrazovnu ustanovu.

Kako su naveli hakeri, oni su dobili pristup bazi podataka zaposlenih u ukrajinskom Ministarstvu spoljnih poslova i Spoljnoj obaveštajnoj službi, nakon čega su ih uporedili i pronašli podudaranja. Izvor-foto: Agencije i portali,sputniknews

Categories: Društvo

Leave a Reply