Društvo

VELIKA TUGA U VLADIČINOM HANU: Dve pogrebne povorke slile se u jednu, na ispraćaju i Boban Marković. Preko 50 trubača u posmrtnoj koloni posmrtnim maršem ispraća dvojicu stradalih kolega.

Selo Poljana pored Vladičinog Hana danas je obavijeno tugom i nema kuće iz koje neko nije krenuo da isprati na večni počinak braću Dalibora M. I Stanislava A, poznate trubače iz ovog kraja koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći kod Aleksinca. Odmah iza krsta, a ispred kombija u kojima su posmrtni ostaci je oko 50 muzičara iz Vladičinog Hana, predvođenih čuvenim trubačem i šefom orkestra Markom Markovićem i ovogodišnjim pobednikom na Guči Bobanom Mitićem, koji je doputovao iz Beča.

Zvukovi trube mešaju se sa lelekom porodica, prijatelja i komšija.

Dve tužne povorke sastale su se u jednu pa su dvojica braće zajedno ispraćena na poslednji počinak. Pored brojnih meštana ovog dela Hana, okupio se veliki broj trubača, iz gotovo svih orkestara sa juga Srbije, kako bi odsvirali Posmrtni marš.

Tužnu povorku predvodio je trubač Bojan Krstić, ovogodišnji pobednik Guče, a u povorci su i Boban Marković i njegov sin Marko, pišu Novosti.

Veliki broj trubača okupio se i izjavljuju saučešće, a onda će jedni iz jedne drugi iz druge kuće krenuti ka Repinskom groblju gde će mladi trubači biti sahranjeni.

Na sahranu trubača stigao je i Boban Marković, vidno skrhan tugom, koji je išao iz jedne u drugu kuću i izjavljivao saučešće. Sa njim je na ispraćaj mladih kolega stigao i njegov sin Marko Marković.

Predsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenović proglasio je sredu, 21. septembar, za Dan žalosti na teritoriji opštine, zbog pogibije dvojice trubača iz ovog grada. Izvor-foto: Agencije i portali

Categories: Društvo

Leave a Reply