Društvo

AKTUELNO: Danas Samit Brdo-Brijuni za ubrzanje evropskog puta

Predsednik Slovenije Borut Pahor ugosti će lidere sa Zapadnog Balkana na 11. sastanku Procesa Brdo-Brijuni, koji će se danas održati na Brdu kod Kranja, a čiji je cilj, kako je nedavno najavio prilikom posete Beogradu, pospešivanje evropske perspektive regiona, kao i mir, stabilnost i razvoj Balkana.

Učešće na sastanku, kako je najavljeno iz Pahorovog kabineta, potvrdili su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Hrvatske Zoran Milanović, albanski predsednik Bajram Begaj, trojica članova Predsedništva BiH Željko Komšić, Milorad Dodik i Šefik Džaferović, te predsednik Crne Gore Milo Ðukanović, predsjednica Kosova Vjosa Osmani i predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski.

“Sastanak lidera Brdo-Brijuni biće prilika da se sagleda trenutna situacija u regionu i, pre svega, da se pozovu članice i institucije EU-a da ubrzaju proces proširenja. U neformalnoj atmosferi, lideri će moći da razmene mišljenja i o drugim aktuelnim temama”, najavljeno je iz kabineta predsednika Slovenije, prenose Agencije i portali.Foto:PBB

Categories: Društvo

Leave a Reply