Društvo

FOTO DANA: Verni zavetu Noćni vukovi i ove godine u Jasenovcu

Noćni vukovi i ove godine su bili prisutni na obeležavanju jedno od najvećih stratišta srpskog naroda u Jasenovcu.

„Verni zavetu datom precima i danas smo bili na Liturgiji u Jasenovcu i na mestu stradanja i golgote slavili Vaskrs i uzviknuli: smrti gdje ti je žalac, ade gde ti je pobeda“, kazali su iz Noćnih vukova.

Noćni vukovi sa blagoslovom Patrijarha srpskog Porfirija bili su i gosti i domaćini kod vladike Jovana i manastira Jasenovac i još jednom prošli onim poljem na kojem svaka travka iz srpske krvi raste.

„A to što smo tu znači da ni jedna kap te krvi nije zaboravljena i da je svaka travka sveća koja gori i pred Bogom nas opravdava. Molitvama svetih mučenika Jasenovačkih da nam Gospod da ljubav međusobnu, da svi budemo delovi jednog tela. U ovome smutnome vremenu kad su nekadašnji dželati proglašeni za heroje a mučenici se pomenuti ne smeju, stojimo uz naš narod i Hristov put sledimo. I pošto iza naših leđa često dopire šapat kažemo glasno: da, gde smo mi tamo je Rusija, tamo je Hristos, tamo je pobeda“, ostakli su i
A Jasenovac je od mesta stradanja postao mesto pobede zato ćemo mu se vraćati i hodočastiti kad god nas Gospod udostoji te časti.

To što su padali sistemi hrvatskih graničnih službi kad mi treba da prođemo čini nam čast i obavezu da nas sledeće godine dođe višestruko više, poručili su Noćni vukovi. Izvor-foto: Agencije i portali, in4s

Categories: Društvo

Leave a Reply