Društvo

LESKOVAC: Sanacija kolovoza i trotoara u ulici Moše Pijade

U drugom delu ulice Moše Pijade u centru Leskovca, nedavno je otpočela sanacija kolovoza i trotoarskih površina u vrednosti 9,4 miliona dinara.

Gradonačelnik Leskovca, dr sci med Goran Cvetanović je sa saradnicima obišao radove i tom prilikom istakao da se Leskovac konstantno razvija, raste i poprima nove obrise, što pokazuju i radovi koji su ovih dana krenuli, a radi se o sanaciji trotoarskih površina i kolovoza u ulici Moše Pijade – druga faza, odnosno od raskrsnice sa ulicom Kosta Stamenković do novog gradskog trga. Nakon završenih radova na prvoj fazi koja je obuhvatala rekonstrukciju postojećih trotoara u drugom delu ulice sa 9,9 miliona dinara, danas se nalazimo na ovom mestu gde se nastavljaju radovi približne sume od 9,4 miliona dinara. Radovi će biti izvedeni na površini od oko 1800 metara kvadratnih. Izvođač radova je „Perica Jović preduzetnik AB KOP“ iz Vlasotinca. Rok za izvođenje radova je 60 kalendarskih dana“.

Obraćajući se ovom prilikom predstavnicima ‘’sedme sile’’ Ljiljana Mihajlović, tehnički direktor JP Urbanizam i izgradnja, rekla je da je dosada urađeno skidanje postojećeg asfaltnog sloja na kolovozu i na severnom trotoaru. Postavljen je ivičnjak na severnom trotoaru i sada se radi na izradi stepenika prema ovom objektu i kasnije uređenje trotoara kako bi se omogućilo korišćenje jednog trotoara tokom gradnje. Kad se ovaj trotoar ovde završi, preći ćemo sa rušenjem trotoara na južnom delu. Popločavanje će se vršiti behaton pločama različitih dimenzija, kako na trotoaru, tako i na kolovozu, razlika je samo u debljini ploča.

Categories: Društvo

Leave a Reply