Društvo

Obeležena 78. godišnjica oslobodjenja Bujanovca u Drugom svetskom ratu

Polaganjem venaca i cveća na spomenik žrtvama fašističkog terora u gradskom parku, skojevcima Aleksandru Stankoviću, Josifu Janjiću i Stojanu Vasiljeviću, danas je obeležena 78. godišnjica oslobođenja Bujanovca u Drugom svetskom ratu.Nikada ne smemo da zaboravimo datume koji nas podsećaju da nema slobode bez žrtve, bez poštovanja tradicije i dela naših predaka koji su učinili sve da mi u slobodi živimo, poručio je brigadni general u penziji i predsednik vranjskog SUBNOR-a Zoran Lubura na svečanosti povodom oslobođenja Bujanovca u Drugom svetskom ratu. Godišnjice oslobođenja obeležavaju se u organizaciji bujanovačkog Opštinskog odbora SUBNOR-a.

Predsednik Skupštine SUBNOR-a Srbije Miroljub Stojčić čestitao je Dan oslobođenja prisutnim građanima i podsetio na dužnost čuvanja sećanja na sve heroje oslobodilačkih ratova.

-Polaganjem cveća i venaca na spomen biste tri velika bujanovačka junaka negujemo veliku tradiciju oslobodilačkih ratova i dajemo doprinos odbrani naše prelepe Srbije. Mi smo dužni da se sećamo svih njih i njihovih herojstva – poručio je Stojćič.

Na spomenik žrtvama fašističkog terora cveće su položili predstavnici Opštine Bujanovac, Vojske Srbije, boračke organizacije, predstavnici MZ Bujanovac, Udruženja pčelara “Polen”, javnih ustanova, kao i potomci boraca u Drugom svetskom ratu.

Categories: Društvo

Leave a Reply