Društvo

FOTO DANA – Vladika Teodosije: Crkva i narod opstaju najviše zahvaljujući svesrdnoj pomoći Srbije

„Eparhija raško-prizrenska, naša crkva, narod, svetinje, u ovo poslednje vreme naročito najviše opstaju zahvaljujući svesrdnoj pomoći naše države, Vlade Republike Srbije, preko Kancelarije za KiM“, kazao je vladika raško-prizrenski Teodosije pred manastirom Banjska, gde je dočekao srpsku premijerku Anu Brnabić.

„Nama je to danas prioritet, da opstanemo na ovim svetim prostorima, da sačuvamo sve što su naši sveti preci podigli, nama zaveštali, i ne samo da sačuvamo, nego obnovimo i to predamo budućim pokolenjima. Nadamo se da će u buduće biti kao što je i sada zato velika zahvalnost Vladi Republike Srbije, našoj državi i svima koji nam nesebično pomažu da sve to ostvarimo“, kazao je vladika.

Poseta Ane Brnabić Banjskoj usledila je nakon posete Kosovskoj Mitrovici.

Pred manastirom su je dočekali vladika raško-prizrenski Teodosije, iguman manastira Banjska otac Danilo, predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović, predsednik Privremenog organa opštine Zvečan Ivan Todosijević, upravnica Narodne kuhinje „Majka devet Jugovića“ Svetlana Stević.

U porti manastira su i funkcioneri Srpske liste, gradonačelnici i predsednici privremenih organa opština južno od Ibra, mladi u narodnoj nošnji, kao i građani – zaposleni u institucijama.

Poseta je započela nastupom Kulturno umetničkog društva „Kopaonik“. (Foto Radio Kontakt Plus)

Categories: Društvo

Leave a Reply