Društvo

I TO SE DOGADJA: Veslao više od 60 kilometara niz reku u – tikvi

Muškarac iz američke države Nebraska veslao je nešto više od 61 kilometra niz reku Missouri u subotu u “čamcu” napravljenom od izdubljene tikve kako bi proslavio svoj 60. rođendan i, moguće, postavio Guinnessov svetski rekord.

Duane Hansen je krenuo iz javnih pristaništa za čamce u Bellevueu, Nebraska, oko 7.30 ujutro u tikvi i stigao u Nebraska City nešto posle 18.30 sati, navodi se u objavi na Facebook stranici Grada Bellevuea.

Hansen je zamolio gradske zvaničnike Bellevuea da budu svedoci za njegov pokušaj postavljanja rekorda. Posuda od tikve imala je ispisano ime SS Berta na poledjini i imala je držač za čaše urezan u trup, piše CNN.

Prethodni rekord za najduže putovanje čamcem od tikve bio je oko 41 kilometar i postavljen je 2018. godine. Portparol Guinnessove knjige rekorda Kylie Galloway rekla je za CNN da su dobili Hansenovu prijavu za titulu i da se čekaju dokazi za reviziju.

Hansen, kako je objavljeno na Facebook stranici grada, uživa u uzgoju velikih tikvi, tikvica i drugog povrća. Izvor-foto: Agencije i portali, krupljani

Categories: Društvo

Leave a Reply