Društvo

Nastavlja se rekonstrukcija Opšte bolnice u Leskovcu

Posle pauze od skoro 2 i po godine, rekonstrukcija Opšte bolnice u Leskovcu se nastavlja. Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojena je odluka o davanju saglasnosti Vlade Republike Srbije Gradu Leskovcu, da vrši investitorska prava na rekonstrukciji, dogradnji i izgradnji objekta u kompleksu leskovačke bolnice.

Sredstva za realizaciju projekta druge faze rekonstrukcije i dogradnje Opšte bolnice, koja su obezbeđena preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, iznose više od 3 miliona 753 hiljade dinara.

Prema rečima Nebojše Dimitrijevića, direktora Opšte bolnice, u okviru druge faze rekonstrukcije, ova zdravstvena ustanova kompletno će biti opremljena novom aparaturom. Dodajući da je skener već stigao, Dimitrijević je naglasio da on sada pruža bržu i precizniju sliku. Takođe, dolazak još jednog skenera, očekuje se u toku sledeće nedelje.

Pored toga što je magnetna rezonanca već postavljena, direktor Dimitrijević je, govoreći i o drugim nabavkama, rekao i da će biti opremljena angio sala, koja će se nalaziti u neposrednoj blizini Centra za urgentnu medicinu, s obzirom na to da je njena pristupačnost od velikog značaja.

Categories: Društvo

Leave a Reply