Hronika

LESKOVAC: Prevrnuo se autobus sa turistima koji su se vraćali sa mora, jedna putnica nastradala, 25 povređenih

Na auto-putu kod Leskovca, kod sela Lipovica nedaleko od Pečenjevca, jutros oko 5, 50 minuta dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je jedna žena smrtno stradala dok je 25 putnika povređeno.

Prema prvim, još uvek nezvaničnim informacijama, nesreća se dogodila kod sela Lipovica kad je autobus somborskih registarskih oznaka izleteo sa puta nakon čega se prevrnuo na bok.

Intervenisali su vatrogasci i hitna pomoć. Teže povređeni putnici prevezeni su u niški klinički centar, a u leskovačku bolnicu prebačeno je 14.

Trinaestogodišnji dečak zadobio je nagnječenje stomaka, a 69-godišnji muškarac ima otvoreni prelom ruke i u toku je operacija, saopšeno je iz Urgentnog centra UKC Niš. Na odeljenju opservacije nalazi se sedam osoba, svi pacijenti su svesni, komunikativni i trenutno stabilnih vitalnih parametara. Dijagnostika je u toku i utvrđuje se stepen povreda. Doktor Nebojša Dimitrijević, direktor leskovačke opšte bolnice, rekao je niko od pacijenta koji je prevezen u tu bolnicu nije životno ugrožen.

Prema nezvaničnim informacijama u pitanju je autobus koji je vraćao turiste iz Grčke -Haniotija.

Saobraćaj na ovom delu puta nije zaustavljen, ali je usporen.  Za sada nije poznato kako se nesreća dogodila. Istraga je u toku. Izvor-foto: Agencije i portali

Categories: Hronika

Leave a Reply