Društvo

AKTUELNO – Rusija: Ako se Beograd obrati, možemo isporučiti oružje Srbiji

Ako bude potrebno, Rusija može da isporuči nešto oružja Srbiji ako se Beograd obrati Rusiji za pomoć, smatra Vladimir Džabarov, prvi zamjenik predsjednika Međunarodnog komiteta Savjeta Federacije.

– Pomoć može biti i ako je potrebno nabaviti oružje, ako nam se Srbi obrate“, rekao je političar u eteru TV kanala Rusija 24, komentarišući zaoštravanje situacije u odnosima Srbije i Kosova, pišu RIA NOVOSTI.

– Mislim, nadam se da će zemlja podržati ako naše rukovodstvo odluči da pruži svu moguću pomoć Srbiji, čak i ako je to neophodno za snabijdevanje nekom vrstom naoružanja- rekao je političar.

Istovremeno je izrazio nadu da „stvari neće doći do toga“.

Zaoštravanje situacije oko Srbije je, smatra Džabarov, želja Zapada da se osveti predsjedniku zemlje Aleksandru Vučiću „zbog njegovog oštrog stava o nesvrstavanju sa antiruskim sankcijama“.

Osim toga, ovo je „pokušaj da nas uvuku u sukob kako bi nas oslabili”, naglasio je on.

Istovremeno Ministarstvo spoljnih poslova Rusije pozvalo je Kosovo da prestane sa provokacijama i poručilo da odluka o početku primene odluke o zameni ličnih dokumenata i registracionih tablica lokalnih Srba predstavlja još jedan korak ka proterivanju srpskog življa.

U saopštenju ruskog ministarstva se navodi da odluka ima za cilj i da se “istisnu srpske institucije sa Kosova koje osiguravaju zaštitu prava srpskog stanovništva od samovolje prištinskih ekstremista na čelu sa Albinom Kurtijem”, prenose agencije.

– Lideri kosovskih Albanaca znaju da Srbi neće ostati ravnodušni kada je reč o direktnom napadu na njihove slobode i namerno idu na eskalaciju situacije kako bi pokrenuli vojni scenario. Naravno, na meti oštrih napada nalazi se i Beograd koji Zapad želi dodatno da neutrališe albanskim rukama – istakli su iz ruskog ministarstva. Izvor-foto: Agencije i portali

Categories: Društvo

Leave a Reply