Hronika

U Brazilu muškarac držao ženu i dvoje dece zatočene u kući 17 godina

Žena iz Brazila u petak je ispričala policiji o užasnom mučenju kojem je bila izložena od njenog muža poslednjih 17 godina, koji ju je držao zatočenu u njihovom domu, zajedno sa dvoje dece, prenose lokalni mediji.

Majka i dvoje dece spašeni su u četvrtak iz kuće u kvartu Guaratiba, na zapadu Rio de Janeira saopštila je policija, a muž je uhapšen.

U komentarima vlastima koje citira brazilska novinska stranica G1, žena je navela da joj je njen muž rekao da će napustiti kuću samo kada umre. G1 prenosi da su muškarac, koga su vlasti imenovale kao Luiz Antonio Santos Silva, i njegova supruga bili u braku 23 godine.

Nakon što je spašena, majka je navodno rekla vlastima da su tri člana porodice koje je muž i otac držao u zatočeništvu  ponekad bili bez hrane i po tri dana, a često su bili fizički i psihički zlostavljani.

Kuća u kojoj su bili zatočeni, takođe, je bila u groznom stanju sa malo dnevnog svetla i prljave unutrašnjosti, pokazuju slike koje je objavila policija.

Dvoje odrasle dece u kući policija je našla vezane. Bili su neuredni i izgladneli, navodi policija. Oni imaju 19 i 22 godine, prenose lokalni mediji.

Kapetan vojne policije William Oliveira rekao je u komentarima, koje je citirao brazilski list O Dia, da je u početku mislio da se radi o dvoje male dece zbog njihove ozbiljne pothranjenosti.

“Kada smo videli stanje dvoje dece, mislili smo da neće preživjeti ni sedam dana”, rekao je jedan meštanin za G1.

Nakon što su spašeni, njih troje su odmah prebačeni u bolnicu na lečenje zbog teške dehidracije i pothranjenosti, javljaju lokalni mediji.

Ured za unutrašnje poslove civilne policije otvorio je istragu zašto porodica nije spašena ranije, nakon što se ispostavilo da je dojava o situaciji u kojoj se nalazi porodica prvi put dostavljena 2020. godine, prenosi O Dia.Agencije i portali,fena NovaSlooboda

Categories: Hronika

Leave a Reply