Sport

FSS dobija predsednika u oktobru, uvedene vanredne mere – Tončev više nije na čelu FS RIS

U prostorijama Sportskog centra u Staroj Pazovi održana je sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije kojom je predsedavao zamenik predsednika FSS Nenad Bjeković. Doneta je odluka o rokovima za sprovođenje izbora na svim nivoima u Fudbalskom savezu Srbije. Izbori će trajati od 1. avgusta do 31. oktobra, dok će određeni izborni procesi početi već 18. jula.

Izvršni odbor je uveo mere za primenu Statuta u Organizaciji fudbalskih sudija FSS i Fudbalskom savezu Regiona istočne Srbije. Formirani su Privremeni organi rukovođenja u ovim institucijama, čiji će primarni cilj biti da usklade propise i sprovedu izbore.

Na čelu Privremenog organa Sudijske organizacije nalazi se nekadašnji arbitar Dejan Delević, a članovi su Branko Pavlović (FS Vojvodine), Marko Popović (FS Beograda), Dejan Dimitrijević (FS Regiona zapdne Srbije) i Miloš Gagić (FS Regiona istočne Srbije).

Predsednik Privremenog organa za rukovođenje FS Regiona istočne Srbije biće Zoran Ignjatović, potpredsednik Vladan Gašić, a članovi su Miloš Mitrović, Ivan Nikolić i Hadži-Ivan Đorđević. Istočni region, podsetimo, posle devetomesečne suspenzije Novice Tončeva, od drugog decembra prošle godine, nema predsednika. Poslove vršioca dužnosti prvog čoveka saveza preuzeo je Miloš Milivojević, potpredsednik FS RiS. S prvim avgustovskim danima, Tončevu senioru isteći će privremena zabrana angažovanja u fudbalu i praktično, u nadolazećem izbornom procesu, prvi čovek Radnika moći će nesmetano da učestvuje…

Imenovana je i nova Takmičarska komisija kojom će kao predsednik rukovoditi Igor Uljarević, predsednik FS Kosova i Metohije, dok su članovi komisije Rade Popović, Miroslav Stojanović, Miodrag Cvijić i Marko Osmajlić. Uljarević je tako zamenio iskusnog i prekaljenog sportskog radnika Miodraga Žuću Jankovića!

FSS je uputio finansijsku pomoć Fudbalskom savezu Regiona Kosova i Metohije za edukaciju deset najperspektivnijih trenera iz južne srpske pokrajine: iz Kosovske Mitrovice, Zubinog Potoka, Leposavića, Raniluga, Kosovska Kamenice, Velikog Ropotova… Agencije i portali

Categories: Sport

Leave a Reply