Društvo

NAGRAĐENI NAJBOLJI ĐACI LEBANSKE OPŠTINE

Na osnovu odobrenog programa, stručnu praksu će u Lebanu obavljati 7 osoba, a ona će trajati, zavisno od stručne spreme, od 6 do 12 meseci. Ovaj program zajedno su sproveli lokalna samouprava i NSZ , a mladi ljudi će stručnu praksu obavljati u pet javnih preduzeća pod nadzorom mentora.

Predsednik Skupštine opštine Lebane Boban Pejić kazao je da lokalna samouprava vodi računa o mladim talentovanim učenicima koji su kao najbolji završili osnovnu i srednju školu.On je dodao da je pet najboljih učenika iz tri osnovne i dve srednje škole radilo tokom školovanja i postizalo izuzetne rezultate , a to je pokazao i prijemni ispit za upis u srednje škole i fakultete.

Pejić je istakao da su vrata opštine uvek otvorena ovim učenicima i izrazio nadu da će nakon završenog školovanja oni ostati u Lebanu.

Pomoćnica predsednika opštine Nataša Stojanović je istakla da joj je velika čast što godinama radi ovaj posao i što sarađuje sa najkvalitetnijom decom koja su svojim znanjem i trudom postigla vrhunski uspeh u dosadašnjem školovanju. „Opština Lebane na ovaj način želi da na jedan skorman način ukaže poštovanje i podršku učenicima.

Nagrađeni učenici su pored plakete dobili i novčanu nagradu od 10.000,00 dinara.

Categories: Društvo

Leave a Reply