Društvo

PO SCENARIJU ‘’KOCKASTIH’’ IZ LIJEPE NJIHOVE: Petkoviću ponovo zabranjen ulazak na Kosovo

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da mu je danas ponovo, drugi put za dva dana, zabranjen ulazak na КiM i to, kako ističe, bez objašnjanja. Petković tvrdi da je posetu „uredno i na vreme najavio“.Petković je pozvao vlasti u Prištini i EU „da se urazume ako misle da sa Beogradom nastave razgovor u Briselu“.

Ipak je poručio da je Beograd spreman da razgovara i da ide u pravcu kompromisnog rešenja, ali da je „kap koja je prelila prepunu času“ da Beograd „neko ponižava“ i na ovakav način brutalno krši sve sporazume.

„Jutros mi je Aljbin Кurti zabranio ulazak na prostor КiM nakon što je to isto učinio juče. Mi odavno u Beogradu nemamo više nikakve dileme šta radi Кurti i kako se ponaša. To njegovo protivpravno, bahato i šibicarsko ponašanje nas apsolutno više ne iznanađuje“, rekao je Petković za Pink sa prelaza Кončulj.

On je dodao da je njegov današnji dolazak na Кončulj poruka međunarodnoj zajednici koja je, kako je ocenio, „očigledno nevešta ili se tako pravi kada je Priština u pitanju, i kada gleda kroz prste Aljbinu Кurtiju i Prištini koji svakog dana krše sporazume koje smo postigli u Briselu, uključujući sporazum o zvaničnoj poseti“. Izvor-foto: Kancelarija za KiM

Categories: Društvo

Leave a Reply