Obrazovanje

LESKOVAC: U prvom upisnom krugu popunjena sva mesta u Medicinskoj, Ekonomskoj, Tehničkoj i Muzičkoj školi

Konačni rezultati raspodele svršenih osmaka po srednjim školama i obrazovnim profilima objavljeni su danas na portalu Moja srednja škola. Prema navedenim rezultatima, škole na području Jablaničkog okruga u kojima su sva mesta popunjena su Medicinska, Ekonomska škola „Đuka Dinić“, Tehnička škola „Rade Metalac“ i Muzička škola „Stanislav Binički“, a neraspoređeni učenici će tokom trajanja upisa, 14. i 15. jula, moći da se opredele za neku od ostalih srednjih vaspitno-obrazovnih ustanova.

Imajući u vidu da je ove godine broj svršenih osmaka manji za 160 u odnosu na prethodnu, verovatno će doći do gašenja nekih obrazovnih profila u pojedinim srednjim školama na području okruga.

U Školskoj upravi Leskovac kažu da još uvek nemaju podatke koje su škole u pitanju, dodajući da će ove informacije imati tek krajem avgusta, nakon što bude završen i drugi upisni rok.

Inače, od 1760 svršenih osmaka na području Jablaničkog okruga, malu maturu je polagao 1681 učenik, odnosno 1142 đaka na teritoriji Leskovca od ukupno 1198.

Categories: Obrazovanje

Leave a Reply