Društvo

Dokle više: Nošenje maske u ZC Vranje obavezno, posete u bolnici zabranjene!?

Nošenje zaštitnih maski u zdravstvenim ustanovama je obavezno, a posete pacijentima koji su hospitalizovani u Opštoj bolnici u Vranju su zabranjene, podsećaju u ponedeljak iz uprave vranjskog Zdravstvenog centra.

U saopštenju se šira javnost podseća da je prema Uredbi o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid-19 Republike Srbije sve vreme na snazi odredba (iz člana 13 Uredbe) po kojoj zaposleni u zdravstvenim ustanovama i ustanovama za smeštaj starih lica, kao i lica koja ulaze i borave u tim ustanovama, osim korisnika, obavezno nose zaštitne maske.

Kontrolu primene iz stava 1 ovog člana obavlja Ministarstvo zdravlja, podsećaju iz vranjskog zdravstva.

U članu 14 Uredbe piše da će se novčanom kaznom u iznosu od 5.000 dinara kazniti za prekršaj lice kome je utvrđena obaveza i koje boravi u ustanovi, a ne nosi masku.

U skladu sa važećim epidemijskim merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid-19 opominjemo sve građane da poštuju mere.

Takođe, podsećamo da su posete pacijentima koji su hospitalizovani u Opštoj bolnici Vranje zabranjene, piše u saopštenju uprave ZC Vranje. Reakcija gradjana je urnebesna uz pitanje: Dokle više!

Categories: Društvo

Leave a Reply