Društvo

AKCIJE – Dr Pavlović: Nećemo odustati od istine, ratni zločini ne zastarevaju

Nećemo odustati od istine jer imamo argumentovane i dokumentovane podatke kako su stradali Srbi sa područja Srebrenice i Bratunca, rekao je Radomir Pavlović, lekar koji je tokom otadžbinskog rata bio svedok i očevidac stradanja Srba.

Pavlović je gostujući u Јutarnjem program RTRS istakao da su muslimanske snage predvođene Naserom Orićem vršile pokolje i proterivanja na najveće srpske praznike.

– Sva srpska sela, a ima ih preko 100, su spaljena i uništena, osim dva, što govori o masovnosti zločina koje su počinile muslimanske snage. Za te zločine niko nije odgovarao, pravde nema. Srbi su dobili preko 1.000 godina zatvora,  a Bošnjaci nisu dobili ništa, iako je procenat stradanja Srba i Bošnjaka približno isti – istakao je Pavlović.

On je dodao da se neće odustati od istine jer imaju argumentovane i dokumentovane podatke na koji način su Srbi stradali.

– Sve što se dešavalo na području Srebrenice je deo istorijskog projekta koji je nastavljen iz Drugog svjetskog rata. Zločinci su isti, kao i njihove namere, a to su da se BiH očisti od Srba i da se sprovede politička platforma Alije Izetbegovića u kojoj je Srebrenica jedna od tačaka gde mogu ostvariti te planove – naglasio je Pavlović.

Pavlović je istakao da su fotografije poginulih oko Srebrenice, koje su ovih dana pored puta postavljali članovi njihovih porodica, bili prilika da, kako kaže, javnost vidi i drugu stranu istine.

– Mi ćemo i dalje tražiti istinu, ako ne na zapadu, onda na istoku jer ratni zločini nikada ne zastarijevaju – poručio je Pavlović. Autor: RTRS

Categories: Društvo

Leave a Reply