Društvo

„Nećemo odustati od istine“: Reakcije iz Srpske na uklanjanje fotografija srpskih žrtava u Bratuncu

Predsednik Republičke organizacije porodica poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske Veljko Lazić izjavio je da ta organizacija nikada neće odustati od dokazivanja istine o stradanju Srba u Podrinju i drugim područjima u proteklom ratu. Lazić je za Srnu rekao da ih u toj nameri neće zaustaviti nikakvi pritisci međunarodnih zvaničnika na pravosuđe Republike Srpske.

„Pritiskom na pravosuđe Republike Srpske da se uklone fotografije poginulih boraca Vojske Republike Srpske i srpskih civilnih žrtava sa javnih površina u Bratuncu, po nalogu tužioca Okružnog tužilaštva Bijeljina, međunarodni zvaničnici još jednom pokazuju da su na strani Bošnjaka, te da ih ne zanimaju srpske žrtve rata, pravda i istina“, ocenio je Lazić.

Prema njegovim rečima, deo međunarodne zajednice nakon rata duži niz godina u sprezi sa bošnjačkim političkim i vojnim zvaničnicima smišljeno radi na minimiziranju srpskih žrtava rata, a veličanju bošnjačkih u proteklom ratu, kako bi u svetu bila stvorena iskrivljena slika da su u BiH jedino stradali Bošnjaci i Hrvati, ali ne i Srbi.

„Njihova konačna namera i cilj je da se Srbi prikažu kao zločinci i „genocidan“ narod, kako bi pokušali ukinuti Republiku Srpsku i proglasiti je „genocidnom“, smatra Lazić i ističe da to nikada neće dozvoliti srpski narod i zvaničnici Republike Srpske.

Predsednik Saveza logoraša Republike Srpske Anđelko Nosović ocenio je da je nalog za uklanjanje fotografija poginulih boraca Vojske Republike Srpske i srpskih civilnih žrtava sa javnih površina u Bratuncu još jedan je u nizu dokaza koliko se srpske žrtve degradiraju i ne priznaju.

Nosović je istakao da međunarodni zvaničnici napokon treba da vide „užasan zločin koji se desio nad Srbima oko Srebrenice“. Izvor-foto: Agencije i portali

Categories: Društvo

Leave a Reply