Društvo

KiM: Povratak Aleksića u rodno Koretište

Posle deset godina provedenih u Beogradu, vratili su se svom zavičaju. Porodica Aksić, njih petoro, odlučili su da život u velegradu zamene rodnim krajem, u Koretištu, kraj Gnjilana, piše RTV Puls.

Maja i Bojan imaju troje dece. Najmlađa je Milenija. Tek je napunila prvu godinu. Tu su i starije sestre, sedmogodišnja Anđelija i jedanaestogodišnja Katarina. Svi zajedno, vide bolje sutra i ..

“Neku stabilnost. Da možemo pre svega deci da obezbedimo normalne uslove za život i razvoj. Nadamo se da mi kao mlada petočlana porodica možemo da budemo primer i uzor svim raseljenima da dođu u svoje domove i da budu svoji na svome”, kaže za Puls Maja Aksić

Aksiće je po povratku iz Beograda dočekalo prijatno iznenađenje, komšijska deca u narodnoj nošnji, uz pesmu i igru. Svečani doček, jer je selo sada veće za još petoro.

Do pre koju godinu, iz Koretišta, sela udaljenog samo par kilometara od Gnjilana, dosta Srba se iselilo. Od mesta sa 1.600 duša svelo se na oko hiljadu. Sada je taj proces zaustavljen.

“Hvala bogu, imamo ovde osnovnu i srednju školu i vrtić. Krenuli smo sa sportskim i kulturnim sekcijama. Ljudi su videli da je u selu krenulo na bolje”, kaže predsedavajuća Skupštine opštine Novo Brdo Mirjana Simijonović.

Aksići sada optimistički gledaju na svet. Veruju u bolju budućnost. Obećano im je renoviranje kuće i najvažnija stvar, posao za Bojana. Za ostalo, i sami će se snaći. Zdravlje. Foto:Puls

Categories: Društvo

Leave a Reply