Društvo

AKTUELNO – Dodik: Ne postoji nijedan legalan put kojim bi britanski vojni stručnjaci ušli u BiH. ‘’Probudite Dzaferovica da ne sanja’’

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da ne postoji nijedan legalan put kojim bi britanski vojni stručnjaci ušli u BiH, ali da je to manir stare kolonijalne sile koja nikada nije kucala na vrata svojih kolonija, kako oni BiH očigledno vide.

Dodik je istakao da je uspostavljanje centra za tzv. sajber sigurnost drugo ime za uspostavljanje britanskog obaveštajnog punkta – Osim nelegalnog visokog predstavnika, BiH će dobiti i nelegalne nazovi vojne stručnjake, a sve pod izgovorom navodnog secesionizma i tzv. malignog ruskog uticaja – izjavio je Dodik za Srnu, upitan da prokomentariše najavu Velike Britanije da će poslati vojne stručnjake u BiH.

Prema njegovim rečima, secesionizam je pitanje za Britance, ali ne u BiH već u Škotskoj i dobro bi bilo da se time pozabave na svojoj teritoriji.

– Svoju viševekovnu frustraciju Rusima bi da izleče na BiH, na kojoj nema ko se nije igrao, obučavao i punio svoje biografije. Ništa novo od Britanaca, i pred prošle izbore su poslali svoje jedinice ovde. Valjda procenjuju da tako njihovi kandidati iz PDP imaju bolje šanse – rekao je Dodik. Velika Britanija saopštila je danas da će poslati vojne stručnjake u BiH, radi borbe protiv uticaja Rusije, jačanja Misije NATO-a i unapređenja stabilnosti i bezbednosti u zemlji. Ipak, vele u BiH povodom nedavne izjave trebalo bi probuditi da ne sanja i ‘’upotrebljava Dejton’’ kako mu kad odgovara! Autor: SRNA/RTRS

Categories: Društvo

Leave a Reply