Hronika

Požar na Svetoj Gori: Vatra zahvatila šumu, muškarac pronađen povređen na drvetu

U velikoj akciji gašenja požara učestvuje 110 vatrogasaca sa 35 vozila, dok od ranog jutra šest vatrogasnih aviona i dva helikoptera vrše kontinuirano ispuštanje vode

Vatrena stihija zahvatila je u petak veče nepristupačnu šumsku regiju Svete Gore u Grčkoj, ali manastiri i drugi objekti nisu ugroženi.

Kako je naveo politički zamenik komandanta vatrogasaca na Svetoj Gori Aristos Kasmiroglu, kopnene vatrogasne snage deluju sa velikim poteškocćama, pošto se frontovi požara nalaze u veoma nepristupačnom šumskom području.

On je, međutim, optimistično dodao da će to uskoro požar biti stavljen pod kontrolu, jer, kako je objasnio, u gašenju požara učestvuje veliki broj vatrogasaca i letelica, prenosi Fire Fighting Greece.

U velikoj akciji gašenja požara učestvuje 110 vatrogasaca sa 35 vozila, dok od ranog jutra šest vatrogasnih aviona i dva helikoptera vrše kontinuirano ispuštanje vode.

Inače, u požaru je povređen muškarac star 40 godina i prevezen je onesvešcćen u ulici Haravgis u Iraklionu na Atici. Kako navode iz Vatrogasne službe, muškarac je u to vreme verovatno radio na palmi jer je pronađen vezan za drvo sigurnosnim pojasevima.

Čovek je prevezen u obližnju bolnicu.Izvor-foto: Agencije i portali

Categories: Hronika

Leave a Reply