Hronika

Kosovska Mitrovica: Bačena ručna granata na zgradu Elektrodistribucije

Ručna granata bačena je sinoć u krugu Elektrodistribucije u Kosovskoj Mitrovici, usled čega je oštećeno više službenih vozila, visokonaponski kabl i spoljni zid objekta. Povređenih nije bilo, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović. „Radi se o oštećenju četiri do pet službenih vozila Elektrodistribucije koja su bila parkirana iza objekta, zatim je došlo do oštećenja visokonaponskog kabla, usled čega je verovatno struja nestala, ali i oštećenja spoljnog zida samog objekta“, navodi Radović.

Na osnovu tvrdnji EOD tima, u pitanju je ručna granata M-52, kaže Radović i dodaje da su počinioci, za sada, nepoznati.

On precizira da se radi o četiri krivična dela: izazivanje opšte opasnosti, upotreba oružja ili opasnog oruđa, uništenje ili oštećenje imovine i neovlašćeno vlasništvo i kontrola ili posedovanje oružja.

Slučaj se istražuje.

Beograd i Priština uz posredovanje EU, usvojili su u utorak u Briselu sporazum o primeni mape puta za energetiku, gde jedna od tačaka obavezuje RUE da izda dozvolu za snabdevanje „Elektroseveru“. RUE bi danas trebalo da razmotri izdavanje licence. Izvor-foto:Radio Kontakt Plus

Categories: Hronika

Leave a Reply