Društvo

LESKOVAC: Rešavanje infrastrukturni projekata

U cilju obezbeđivanja pristupnica Južnom kraku Koridora 10, započeti su radovi na sanaciji Sarajevskog mosta, koji je porušen tokom NATO agresije, kao i na izgradnji mosta u Graovu. Sredstva u iznosu od 3 miliona 300 hiljada evra obezbedilo je Javno preduzeće „Koridori Srbije“, koje je, između ostalog, nedavno završilo i asfaltiranje saobraćajnice u selu Koraćevac.

Čedomir Jović, predsednik Saveta Mesne zajednice “Grdelica“ istakao je na konferenciji za novinare da, iako je Sarajevski most rekonstruisan nakon urušenja, iskazana je potreba za dodatnom sanacijom, kako bi, pre svega, bio bezbedniji za saobraćaj.

Pored Sarajevskog mosta, veliki značaj ima i most ka Graovu, nakon čije će izgradnje, meštanima ovog kraja, život biti znatno unapređen. Prema rečima Dragana Zoričića, predsednika Saveta Mesne zajednice „Palojce“, poteškoće u vidu otežanog kretanja i prevoza, u ovom trenutku, najveći su problem stanovnika pomenutog sela i Graova.

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, obišao je danas radove na sanaciji Sarajevskog mosta i izgradnji mosta ka Graovu. On je ovom prilikom posetio i Koraćevac, gde je nedavno završeno asfaltiranje saobraćajnice u dužini od 1,8 kilometara.

Sredstva za realizaciju ova tri projekta obezbedilo je Javno preduzeće „Koridori Srbije“ i to kroz jedan ugovor, čija je vrednost skoro 3 miliona i 300 hiljada evra. Izvođač radova je firma „Integral inžinjering“ iz Banjaluke, dok je rok za završetak sanacije i izgradnje dva mosta 240 dana.

Categories: Društvo

Leave a Reply