Društvo

LEBANE: Obeležene litije

Svečanom povorkom kroz Lebane danas su obeležene litije ove varoši koje su održane u organizaciji SPC i pod pokroviteljstvom ove lokalne samouprave.
Obeležavanje gradskih litija je započelo liturgijom u hramu Usekovanja glave Svetog Jovana Krstitelja, a zatim i svečanom povorkom do zapisnog drveta u kojoj su sem predsednika optštine Ivana Bogdanovića i njegovih saradnika učestvovali sveštenici, pripadnici žandarmerije i brojni građani.
Slavski kolač je presekao namesnik jablanički Ivan Marković koji je istakao značaj poštovanja vere i tradicije za nacionalni identitet.

Predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović čestitao je svim svojim sugrađanima ovaj dan i istakao da lokalna samouprava radi na poboljšanju svih sfera života građana.

Ovogodišnji domaćin slave Ivam Bogdanović, predao je za narednu godinu obeležavanje litija svojoj sugrašanki Mladenki Kostić. Nakon rezanja slavskog kolača pred hramom Usekovanja glave Svetog Jovana Krstitelja u porti hrama je održan kulturno-umetnički program narodnih igara i pesama.

Categories: Društvo

Leave a Reply