Društvo

LESKOVAC: Održana treća sednica Skupštine Stalne konferencije gradova i opština

U zgradi Jablaničkog upravnog okruga danas je održana treća sednica Skupštine Stalne konferencije gradova i opština, organizacije kojom predsedava gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, a kojoj je prisustvovalo 17 članova Predsedništva, među njima predsednik opštine Šid i zamenik predsednika SKGO Zoran Semenović,  gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, gradonačelnik Smedereva Jovan Beč i predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi.

Na današnjoj sednici prisutni članovi su razmatrali 11 tačaka koje se, između ostalog, tiču rada SKGO-a u periodu između dve sednice. Nakon radnog dela sednice, predstavljena je dobra praksu grada Leskovca, odnosno rad Fabrike za preradu pitke vode u Gorini, akumulacija Barje i novoizgrađeno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda. Prezentaciju je održala Maja Milošević Milojić pomoćnica direktira JKP Vodovod.

Pre početka sednice gradonačelnik Leskovca i predsednik Stalne konferencije gradova i opština Goran Cvetanović i generalni sekretar SKGO-a Nikola Tarbuk dali su izjave za medije.

Gradonačelnik Cvetanović je naglasio da mu je velika čast što se nalazi na čelu značajne organizacije kakva je SKGO i što se treća sednica Skupštine održava u Leskovcu.

Nakon gradonačelnika obratio se generalni sekretar SKGO Nikola Tarbuk koji se zahvalio gradonačelniku i predsedniku SKGO-a Cvetanoviću na pozivu i gostoprimstvu i istakao da mu je veliko zadovoljstvo da bude u Leskovcu.

Nakon zasedanja članovi predsedništva su u društvu zamenice gradonačelnika dr Lidije Dimitrijević i načelnika Jablaničkog upravnog okruga Miloša Ćirića obišli Narodni muzej Leskovac.

Kako je zaključeno na ovom skupu razmenjena su iskustva i mišljenja koja se odnose na dosadašnji, ali i budući rad SKGO

Categories: Društvo

Leave a Reply