Hronika

Dojave o bombama u svim osnovnim školama u Jablaničkom okrugu – Kancelarija za KiM: U svim srpskim osnovnim školama stigle dojave

Rano jutros stigle su dojave o navodno postavljenim bombama u svim osnovnim školama na teritoriji grada Leskovca i Jablaničkog okruga, potvrđeno je u školama.

Pripadnici policije su odmah počeli da pregledaju škole i u neke od njih su deca počela da s evraćaju jer je utvrđeno da se radi o lažnim dojavama.

U svim srpskim osnovnim školama na Кosovu i Metohiji noćas su stigle anonimne pretnje o postavljenim bombama, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju. 

Kako navode, preteći mejlovi upućeni su na adrese 71 škole na КiM. Istovremeno naglašavaju, da je ovo prvi put da mejl takve sadržine bude upućen u srpske obrazovne institucije na Kosovu.

„Na osnovu uputstva Ministarstva prosvete Republike Srbije, učenici će do provere navoda o pretnjama biti upućeni na online nastavu, a rad škola u srpskim sredinama sada zavisi od toga koliko će efikasno Кosovska policija da pretraži sve škole“.

Кancelarija za Кosovo i Metohiju najoštrije osuđuje ovakvo anticivilizacijsko postupanje, opstrukciju rada škola i uznemiravanje dece koja pohađaju ove obrazovne ustanove.

Osnovnim školama u Kosovskoj Mitrovici, jutros je stigla preteća poruka o postavljenoj bombi, saznaje Radio Kontakt Plus. Dojave su upućene putem imejla, a policija je na terenu.

Prema informacijama koje za sada imamo, dojava je stigla u OŠ “Sveti Sava”, OŠ „Branko Radičević“, kao i u obe škole koje nastavu pohađaju u popodnevnim časovima – „Vlado Ćetković“ i „Dositej Obradović“, a koje koriste prostorije OŠ “Branko Radičević”.

Đaci iz jutarnje smene vraćeni su kućama, a rečeno im je da će nastava biti održana onlajn.

U policiji za Radio Kontakt Plus kažu da su policijske jedinice na terenu i da će uskoro imati više detalja. Izvor-foto: Agencije i portali

Categories: Hronika

Leave a Reply